About Nikkei Cusine
Η κουζίνα Nikkei είναι η επιτυχημένη μείξη της γαστρονομικής κουλτούρας του Περού και της Ιαπωνίας, η οποία ενσωματώνει επιρροές από την Ισπανία και την Κίνα. Προέκυψε όταν οι Ιάπωνες μετανάστες του Περού κατά τον 19ο αιώνα προσπάθησαν να προσαρμόσουν τις γαστρονομικές συνήθειες της πατρίδας τους στα τοπικά δεδομένα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυπολιτισμικό πάρτι γεύσεων, που συνδύαζε τα αγαθά της περουβιανής γης με τις αυστηρές ιαπωνικές τεχνικές. Ο όρος «κουζίνα Nikkei» (Cocina Nikkei) που χρησιμοποιήθηκε από τον Περουβιανό δημοσιογράφο και κριτικό γεύσης Rodolfo Hinostroza τη δεκαετία του ’80 και την καθιέρωσε ως αναπόσπαστο στοιχείο της περουβιανής γαστρονομίας, πλέον θεωρείται από chef διεθνούς κύρους πρωταγωνιστής στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα.